4 Nisan 2014 Cuma

TAYLAND SEYAHATİ İÇİN BİLGİLER




Tayland seyahati için ek bilgiler;Türk Hava Yollarının 10 saat süren direk uçuşları var Diğer uçuşlar aktarmalı 15 -24 saat sürüyor. Gidiş-dönüş ortalama 600 ile 900 euro Benim kişisel önerim 10 günlük bir Bangkok-Pattaya özellikle Bangkok-Puket turu satın almak. Çünkü bu turların fiyatları da yaklaşık 600 euro civarında. Dolayısıyla uçak bileti fiyatına daha çok yer görme ve bir sorun olduğunda bir grupla birlikte olma avantajı sağlıyor size. Turun Bangkok’ta kalınan süresi size başkenti gezme, ülkeyi tanıma, günlük yaşama ve saat farkına ( Türkiye’ye göre 5 saat ilerde) adapte olma şansı sağlıyor . Bangkok ile Chaing Mai arası 1 saat. Sabah 06:00 dan akşam 20:00’ye kadar uçak bulabilirsiniz. Thaiair, Asiaair,One to go yerel şirketler. Thaiair gidiş dönüş yaklaşık 160 $ iken diğer şirketler 100 $ civarında. Dönüşü turunuza göre Bangkok yada Puket olarak alabilirsiniz. Benim önerim Puket’e dönüp hem dönüş için gruba katılmak hem de güzel sahillerde 1 yada 2 gün seyahatin yorgunluğunu atmak. Organizasyon şirketleri ilk görünüşte pek güven veren yerler değil ancak 10 günlük Tayland seyahatim sırasında tüm organizasyonlarımı bu şirketler aracılığıyla yaptım. Uçakta biniş kartımı alana kadar yada otelde girişimi yapana kadar hep tedirginlik duydum ama hiçbir sorunla karşılaşmadım.

Bölge insanları ile iletişim; Çok sıcak kanlı insanlar olmalarına rağmen bölgeye giderken mutlaka hem onların dilini hem de yaşantılarını bilen bir rehberle gidin. %90’ı Budist olan ülkede dünyanın çeşitli yerlerinden gelip yerleşmiş pek çok insan olduğu için yabancılara alışıklar.değişik ülkelerde bulunmuş olmama rağmen Taylandaki misafirperverliğe ve sevecenliğe başka hiçbir yerde rastlamadım.

İklim; Tropikal kuşakta olan Tayland’da üç mevsim yaşanıyor ancak ortalama sıcaklık 28 C, örneğin Bangkok nisanda 30 C iken aralıkta 25 C. Ülkenin en kuzeyinde yer alan Chaing Mai’de hava güneye göre daha kuru ve serindir.

Hastalık vs. dikkatli olunması gereken birşeyler var mı? Tayland’ a giderken eğer uzak doğu yemeklerine alışık değilseniz yanınızda mide bozuklukları için bir ilaç almayı unutmayın. Dağ köylerine giderken mutlaka sinek kovucu spreylerden ve bol su bulundurun. Çok fazla sinek çeşidi var, ayrıca temiz su bulma şansınız hiç yok. Malesef bunca kültür zenginliğine sahip ülke özellikle seks turizmi için tercih edildiğinden büyük tehlike AIDS, son 15 yılda 1 milyondan fazla insan hayatını kaybetmiş ve halen bazı köylerde birçok genç kız hergün ölmek için dua ediyor.

Taylan mutfağı; Tayland mutfağı da tüm Uzakdoğu mutfakları gibi bizden biraz farklı soslar içeriyor. Lüks restorandan, gece pazarındaki satıcılara kadar her yerde damak tadınız uygun yiyecekler pişirtme ve zevkle yeme şansına sahipsiniz. Özellikle bol bol deniz ürünü yemenizi öneririm. Ancak pişirme şeklini ve oranını mutlaka güzel tarif edin.

Yapılmaması gereken birşey var mı? kültürden dolayı Tayland’da insanların başına dokunulması büyük saygısızlık kabul ediliyor, buna çocuklarda dahil.Tapınaklarda ayaklarınızın Buda’yı göstermemesi gerekiyor.
Masaj; Tayland'ın olmazsa olmazı. Her keseye uygun masaj yaptırabileceğiniz yerler var. Bangkok'ta yaklaşık 25-30 $ civarında, Bangkok dışında 7-8 $ civarında. Elbette 100 $ ve üstünde ücretleri olan çok lüks yerler var. Temiz olduğuna inandığınız her yerde yaptırabilirsiniz. Hiçbirini yaptırmasanız bile yorgun bir günün sonunda sokağı güzel gören bir yerde mutlaka "ayak masajı" yaptırın.

Pataya fil safari
Yatan Buda
Monk

2 yorum:

  1. Gece hayatı, sanki yokmuş gibi, unutulmuş.
    Tamamlamaya çalışayım, tavsiyelerim:

    9pm-2am'e kadar Spasso (Grand Hyatt Erawan otelin içinde)
    2am-5am'e kadar Mixx (Spasso'ya 5 dk yürüme mesafesi), taksi bedava götürür Spasso'dan (Mixx'le anlaşmalı:):))
    5am-kahvaltıya kadar, artık özel taleplere göre tavsiye ederim:)

    Alternatif olarak, Cowboy district olarak bilinen Sukhumvit clubs/bars street var; her tadına göre bir yer bulunur...
    Dikkat edilmesi ve tehlikeli sayılacak, çok çekici ve güzel, bakımlı görünen Mr. Bayanlar, Ladyboys..aman, amannnn

    YanıtlaSil
  2. Mirza,
    Tayland seyahatinden sonra Selahattin beni şöyle tanımlamıştı;
    Gece saat 11'e kadar süper rehber ama 11'den sonra bir işe yaramıyor.:)))

    YanıtlaSil